"Han dödade sig själv"



Detaljer ur läkaren Conrad Murrays försvar i den kommande rättegången om Michael Jacksons död har läckt ut till nöjessajten TMZ. Sajten uppger att de har flera källor.
Försvaret kommer att hävda att popstjärnan själv injicerade sig med en dödlig dos av sömnmedel.
Conrad Murray uppger att han gav Michael Jackson en låg dos propofol klockan 10.50 på förmiddagen den 25 juni, ungefär 1/8-del av en flaska på 20 mg.
Dosen han gav söver någon i mellan fem och tio minuter. Men Michael Jackson hade redan propofol och ativan (kallas lorazepan i Sverige) och versed (midazolam) i systemet, och det skapade en synergieffekt som gjorde att Jackson skulle sova en längre period.

Under den följande timmen stannade doktor Murray i rummet och satt i telefon under den största delen av tiden.
Han stannade eftersom Michael Jackson gillade aktivitet i rummet, Jackson brukade sova med ljusen tända och tv-program med tecknade serier på tv:n.


– Mitt på dagen lämnade doktor Murray rummet i drygt två minuter för att gå på toaletten. När han var ute ur rummet vaknade Jackson plötsligt och var frustrerad över att han försökt sova i nästan nio timmar. Försvarets teori är att Jackson tog flaskan med propofol och injicerade sig själv med vad som var kvar, vilket orsakade en kraftig överdos som stannade hans hjärta, säger en källa till TMZ.


När Conrad Murray kom tillbaka till rummet pratade han i telefon med sin flickvän. När han fick se Jackson ligga med öppna ögon och utvidgade pupiller så släppte han telefonen i golvet och började utföra hjärt-lungräddning.
Dödsfallsutredarna tog en bild av rummet där man ser en tom propofol-flaska ligga på golvet under Jacksons sängbord.
Polis och åklagare har tidigare uppgett att de misstänker att Murray gömde sina flaskor propofol innan polisen kom.
Murrays försvarsadvokat kommer att argumentera för att den teorin inte håller. Frågan är varför det i så fall skulle ligga kvar en tom flaska på golvet.

Källa: SvD.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Om

Min profilbild