Fyra års fängelse för MurrayMichael Jacksons läkare Conrad Murray får maxstraffet fyra års fängelse för att ha vållat popstjärnans död.

Straffet meddelades under tisdagen vid domstolen i Los Angeles där Conrad Murray tidigare i november av en enig jury befanns skyldig till vållande till annans död.

Domaren Michael Pastor hade försökt hitta några förmildrande omständigheter kring Conrad Murrays agerande men fann inga.

- Han uppvisar ingen som helst känsla av ånger, sade domaren och gick därför på åklagarnas linje som hade krävt maxstraffet på fyra års fängelse.

Domaren beslöt även att Murray ska betala skadestånd till Jacksons familj men det kommer att tas upp vid en ny förhandling den 23 januari. Åklagarsidan har krävt 100 miljoner dollar i skadestånd.

På plats i domstolen fanns medlemmar av Jacksons familj, bland andra modern Katherine, systern La Toya och bröderna Jermaine och Randy. Innan domen föll lästes ett uttalande upp från familjen där det bland annat stod att man inte var ute efter hämnd, skriver AFP.

”Det finns inget lämpligt sätt att beskriva förlusten av vår älskade fader, son, broder och vän. Vi tittar fortfarande på varandra i förtvivlan”, stod det bland annat i uttalandet.

Källa: Svd.se
Bildkälla

"Dangerous"-albumet 20 år!

http://hannanonien.blogg.se/images/2009/michael_jackson_dangerous-f_43698846.jpg

Idag är det exakt 20 år sen albumet "Dangerous" släpptes!

Bildkälla

"Immortal"-albumet ute nu!

http://cdn.rap-up.com/blog/wp-content/uploads/2011/10/mj-immortal.jpg

Bildkälla

"Immortal"-albumet på Spotify!

http://cdn.rap-up.com/blog/wp-content/uploads/2011/10/mj-immortal.jpg

Nu kan du lyssna på albumet "Immortal" på Spotify!
För att göra det tryck bara på bilden!

Bildkälla

Fansen kräver att dokumentären stoppasPå tisdag sänder SVT den hårt kritiserade dokumentären om Michael Jackson och hans läkare.
Fansen kräver att filmen stoppas, eftersom de anser att det är oetiskt att låta läkaren uttala sig när han är dömd för vållande till annans död.
- Jag tycker att det är osmakligt, säger Laila Kovanen, som är ett av de upprörda fansen.

I dokumentären "Michael Jackson och doktor Murray – en farlig relation", berättar läkaren själv om sin relation till popstjärnan och redogör för dagen då han dog.
Fansen är upprörda över att Murray, som mot sitt nekande dömts för vållande till annans död, får uttala sig i dokumentären – trots att han valde att tiga under rättegången.
– SVT låter en man, nu dömd för vållande till Michael Jacksons död, berätta om sina upplevelser om vad som hände dagen då han hade ihjäl honom. Jag tycker inte att han har rätt att ge sin version efter att ha blivit dömd.
Efter att ha läst hela beskrivningen om dokumentären, så tycker hon att det är förbryllande och smaklöst att SVT väljer att visa den.
– Murray har haft sin möjlighet att berätta och valt att inte utnyttja den. Juryn har bedömt Murrays förklaringar i bevisen i rättegången och kommit fram till att inte tro på dem. Jag är äcklad av att Murray nu ska tjäna pengar på att berätta smaskiga detaljer från förhållandet doktor - patient.

SVT:s Tittarservice har fått 50–60 mejl från upprörda tittare som kräver att man stoppar programmet.
– Alla är nästan likadana, de verkar vara fabricerade efter någon mall. De vill inte att en fälld mördare ska få säga något. De vill att vi ska hedra Michael Jackson i stället, säger Hasse Arnbom på Tittarservice.
SVT väljer ändå att sända dokumentären, eftersom man menar att den "ger en exklusiv inblick i något som många vill veta mer om".
– Den här doktorn har inte pratat med någon annan under senaste två–tre åren. Därför anser vi att det är exklusivt och att vi ska visa det. Han har inte varit med och påverkat slutredigeringen, säger Hasse Arnbom.

Får läkaren stå oemotsagd i programmet?
– Jag har ännu inte sett den sista versionen. Men åklagaren och fansen är med i programmet, säger Mikael Österby, programansvarig på SVT.

På onsdagen skickade Jacksons testamentsexekutörer John Branca och John McClainett ett brev till de amerikanska tv-kanalerna NBC and MSNBC, där de ifrågasätter det etiska med att ge Murray en plattform för att uttala sig om popstjärnan – särskilt med tanke på att han vägrade att vittna i rätten.
MSNBC planerar att sända dokumentären på fredag.
Nu går Michael Jacksons bror Jermaine Jackson till angrepp mot dokumentären och Conrad Murray.
– Han är en fegis. Han är en lögnare. Han stod inte upp i rätten. Det här måste ha att göra med pengar. Han måste ha fått bra betalt, säger han till CNN och fortsätter:
– Tolv jurymedlemmar fann honom enhälligt skyldig. Vad än han säger är irrelevant. Vi vill gå vidare och fokusera på den underbara personen Michael var.

Källa: Expressen
Bildkälla

Jacksons advokater till angrepp mot dokumentärNästa vecka sänder SVT dokumentären om Michael Jacksons läkare Conrad Murray, som har dömts för vållande till annans död.
Nu går popkungens testamentsexekutörer till angrepp och ifrågasätter att läkaren får uttala sig oemotsagd.
De hävdar att läkaren inte har några skrupler när det gäller att smutskasta stjärnan, uppger nöjessajten TMZ.com.

I den nyproducerade dokumentären "Michael Jackson & the doctor: A fatal friendship", berättar läkaren själv om behandlingen av och vänskapen med Jackson samt redogör för dagen då superstjärnan dog, uppger TT Spektra.
Dokumentären bygger på hundratals timmar av intervjuer som gjorts med Conrad Murray under två års tid. Filmteamet har även haft tillgång till försvarets material, sedan Murray och hans försvarsteam har lättat på sekretessen.
Filmen är gjord av brittiska produktionsbolaget October Films och sänds den 15 november.
Den amerikanska tv-kanalen MSNBC planerar att sända dokumentären på fredag.

På onsdagen skickade Jacksons testamentsexekutörer John Branca och John McClainett ett brev till NBC and MSNBC, där de ifrågasätter det etiska med att ge Murray en plattform för att uttala sig om popstjärnan – särskilt med tanke på att han vägrade att vittna i rätten.
De hävdar att läkaren inte backar för att fläcka sin "väns" rykte. De tvivlar även på att Murray bara uppges ha fått en dollar för sin medverkan.
"Bara titeln på er "dokumentär", "Michael Jackson & the doctor: A fatal friendship" är förvillande. Sedan när är Dr Murray någonsin Michael Jacksons vän", skriver de i brevet.

Källa: Expressen
Bildkälla

Fansens jubel när Murray dömdesSnabbt samlades en stor folkmassa av hundratals fans vid L.A. County courthouse när Conrad Murray på måndagskvällen dömdes till vållande av annans död.
På plats fanns även stora delar av familjen Jackson, samt enligt uppgifter till Sky News Murrays mor.
När domen lästes upp utbröt jubel utanför domstolen. Fansen samlades sedan i grupper, där några dansade och vrålade ut sin glädje.

- Tack Jesus. Herregud, han är skyldig. Han förtjänar det, skrek en kvinna.
Conrad Murrays straff ska bestämmas den 29 november, tills dess hålls läkaren häktad utan möjlighet att släppas mot borgen. Efter domarens beslut att Murray skulle hållas inlåst förde domstolens vakter i väg honom i handfängsel.
Conrad Murray riskerar upp till fyra års fängelse och kan förlora sin mediciniska licens.

Källa: Expressen och BBC News

Familjen Jacksons glädje när domen lästes uppDe var alla tidigt på plats - spända och förhoppningsfulla.
Så när det stod klart att Michael Jacksons privata läkare Conrad Murray var skyldig till sångarens död, då kunde stjärnans familj inte annat än ropa ut sin lättnad. Snabbt fick domaren irriterat säga ifrån, och lika snabbt blev det tyst igen.
Familjen satt på andra raden i domstolen, enligt Los Angeles Times. Under tiden som domen lästes upp förde Michaels mamma Katherine en näsduk under sina glasögon, samtidigt som hennes son Randy tryckte sin mors axel.

Jacksons far Joe rörde inte en min, skriver Los Angeles Times.
Tanken var att familjen Jackson efter att domen fallit skulle hålla en presskonferens, men någon sådan blev det inte.
LaToya Jackson stannade och vinkade till fansen innan hon åkte i väg i en Rolls-Royce. I famnen håll en bukett rosor.
Enligt nyhetsbyrån AP sa hon på väg till bilen:
- Michael tittade ner på oss.
LaToya twittrade senare natten mot tisdag svensk tid:

"Michael, jag älskar dig, och kommer att kämpa tills ALLA har förts till rättvisa. Tack till alla för ert stöd och kärlek. Det uppskattas mycket."

Källa: Expressen
Bildkälla

Conrad Murray är skyldig!Under den sex veckor långa rättegången har åklagare försökt att bevisa att Conrad Murray är ansvarig för att popstjärnan Michael Jackson gick bort i juni 2009. Murrays advokater har å andra sidan hävdat att popstjärnan själv intog den dödliga dosen.
Rättegången avslutades förra veckan.
Och efter att juryn, som bestod av sju män och fem kvinnor, diskuterat frågan i två dagar kom beskedet: Conrad Murray dömd för vållande till annans död.

Murrays straff ska bestämmas på tisdag den 29 november och tills dess hålls läkaren häktad utan möjlighet att släppas mot borgen.
När domaren beslutat att Murray skulle hållas inlåst fördes han snabbt i väg av domstolens vakter.
Enligt uppgift till Sky News fanns hans mamma samt mamman till ett av hans barn på plats i rättssalen.
Murray blev Michael Jacksons privata läkare i samband med att sångaren förberedde sig för ett gäng comebackspelningar i London 2009.
Murray vittnade inte under rättegången, men har i polisförhör erkänt att han gav Michael Jacksons propofol - liksom andra lugnade medel - samma morgon som sångaren dog.
Michael Jackson gick bort den 25 juni 2009 efter en för hög dos propofol. Popikonen blev 50 år gammal.

Källa: Expressen och ABC News

"The Life Of An Icon" på CDONDokumentären "Michael Jackson: The Life Of An Icon" finns nu att köpa på CDON.com!

Köp här!

Bildkälla

Förhandboka ImmortalNu kan du förhandboka Immortal på CDON.com! Albumet finns i en vanlig version och deluxe version.

Den vanliga versionen kan ni köpa här och deluxe versionen här.

Den 23 november släpps albumet.

"The Experience" släpps till iPadÄr du ett stort fan av Michael Jackson så är julen räddad. Spelföretaget Ubisoft har meddelat fyra nya titlar för iPhone och iPad och en av deras största flaggskepp kommer att vara spelet Michael Jackson The Experience. Spelet planeras att släppas för iPad lagom kring jul men kan skjutas upp fram till Januari 2012. Spelet ska fungera ungefär på samma sätt som för PS3 och Xbox 360.

Källa: Mrapple.se
Bildkälla

The Immortal Megamix


RSS 2.0