Gott Nytt År!Gott Nytt År önskar Jag och Michael!
Imorgon skall jag åka iväg på semester i en vecka så då kommer det inga inlägg på ett tag ;/
Så detta är sista inlägget 2009.....


SuperBowl-bilder

Bilder från 1993 då Jackson uppträdde på SuperBowl.
Bilderna är tagna från Google.


One More Chance


One More Chance
är en låt från samlingsalbumet Number Ones från 2004.
Detta är HITILLS Jacksons näst sista släppta låt.
Översta videon är en musikvideo av DJOXyGeNe08 med låten.


Dagens Bild


I Want You Back


Låten är framförd av Jackson Five och blev den första stora hiten med gruppen.
Orginallåten inspelades 1969.


Blame It On The BoogieBlame It On The Boogie är en låt av The Jacksons från albumet Destiny.


Michael Jackson - En Legends LivOrginalTitel: Michael Jackson- 1958-2009- Life Of a Legend.

Boken innehåller hela Jacksons liv i många fina bilder och bra faktatext.
En prisvärd bok helt enkelt med ca 200 sidor och kostar ungefär 150 kr.
Finns på Engelska och svensk översättning.

Köp boken här!


Moonwalker - Part 4


Lisa It´s Your Birthday


Eftersom avsnittet "Shark River Dad" inte visades idag på Simpsons-maratonet så lägger jag upp låten "Lisa It´s Your Birthday" som är med i episoden.
Videon där uppe sjungs inte av riktiga Michael utan av Keep Lennon som sjöng alla låtar på den episoden.
Så nedanför finns en annan version av låten MED Michaels underbara röst.


6 månader sen The King lämnade ossTorsdagen den 25 Juni 2009 förlorade världen den störste entertainern någonsin.
När han skulle gjort en storslagen comeback blev det hjärtstillestånd istället.
Hela världen sörjer artisten, dansaren, sångaren, vännen, lillebrorsan/storebrorsan och pappan Michael.
Vi kommer alltid minnas The King Of Pop och musiken lever vidare...

Michael Joseph Jackson 1958-2009


Who Is ItWho Is It
är en låt från albumet Dangerous från 1991.


God Jul Michael!


Someone put your hand outLåten finns med på en Pepsi promo kassett, också finns den med på The Ultimate Collection. I 2008 släpptes den på "Michael Jackson: King Of Pop - Den svenska Collection".

Källa: Mjackson


I´ll Be There"I´ll be there"
är en Jackson Five-låt från 1969 och det är Michael och Jermaine Jackson som sjunger.
Översta videon är från "Dangerous Tour" i Bucharest 1991 och nedanför är orginalet (med Michael och Jermaine) från 1969.
En av dom finaste låtarna Michael någonsin har sjungit enligt mig.


"Captian Eo" tillbaka till Disneyland!Nu är det klart, Michael's film "Captain EO" kommer tillbaka till Disneyland! Nöjesfältet har planer på att få tillbaka 3D science fiction-filmen redan i februari 2010, dvs. över 23 år efter det att filmen hade premiär i California.

I 17-minuters filmen är såklart Michael i huvudrollen som en sjungande och dansande galaktisk kommendör. Filmen var regisserad av Francis Ford Coppola och producerades av George Lukas, skaparen till bla. Star Wars

Källa: Jacksonthrill


Jackson i "Simpsons"Som många Jackson-fans redan vet så har Michael medverkat i "The Simpsons"!
Avsnittet hette "Shark Riving Dad" och det var Säsong 3 och 1:a avsnittet (1991) som Jackson gjorde rösten åt karaktären Leon Kompowsky och tyvärr är det den enda episoden som karaktären och Jackson medverkar i.
En känd låt från avsnittet är "Lisa it´s your birthday" som Bart och Leon sjunger för Lisa.

Okej, nu undrar ni varför jag tar upp detta och det är för att kanske detta avsnitt kommer visas på Simpsons-maratonet som äger rum på TV6 på Annandag Jul!
Man har kunnat rösta på
TV6.se (avslutat nu) på ett favoritavsnitt från varje säsong och vi får hoppas att just detta avsnitt har fått flest röster från Säsong 3.
Maratonet börjar 13.30 och slutar 23.00 så om jag inte har räknat fel så kommer alltså säsong 3-avsnittet visas Kl 14.30!
Så boka 14.30 vid tv-apparaten för det här bör ni nog inte missa om det är just Jackson-avsnittet som visas.

EDIT: Avsnittet visades inte på maratonet :/


JamJam är en hit från albumet Dangerous från 1991.
Jam handlar i huvudsak om hur världen har förändrats till det sämre och hur man ska hjälpas åt för att göra den bättre.
Rapdelen i låten rappas av Heavy D och i musikvideon till låten medverkar basketspelaren Michael Jordan.
Musikvideon är egentligen inte särskilt kopplad till texten, utan videon går ut på att Michael Jackson ska lära Michael Jordan dansa och Michael Jordan ska lära Michael Jackson att spela basket.Källa: Wikipedia


Moonwalker - Part 3


Dagens BildFrån Bad-Tour, vet ej vilken konsert :D
Tagen från Google


Bad


Bad
är en singel från albumet med samma namn. Bad blev en av fem singlar från albumet med samma namn som nådde nummer 1 på Billboard listan. Att låten inte lyckades nå nummer ett i Storbritannien sågs dock som ett misslyckande efter I Just Can't Stop Loving You's succé.
Från början var låten tänkt att vara en duett mellan Michael Jackson och Prince, det finns två versioner om varför det inte hände, dels sägs det att Prince inte ville att Michael skulle sjunga "Your butt is mine" och dels har Quincy Jones sagt att Prince ansåg att låten var tillräckligt bra utan honom .

Musikvideon till Bad släpptes i två versioner en version i fullängd på 18 minuter där Michael Jacksons rollfigur kommer hem från en privatskola och möts av sina gamla vänner som ifrågasätter ifall han fortfarande är tuff (bad). Detta följs av en dansscen inspelad i New Yorks tunnelbanna och slutar med att Michael och hans gäng stöter på ett annat gäng (ledd av en då okänd Wesley Snipes) där han slutligen får respekt och anses tuff. Den nerkortade versionen innehåller bara danscenerna. Videon är regisserad av Martin Scorsese. Michael själv valde ut Wesley Snipes i rollen som gangster, detta var Wesleys första roll.

En tredje version finns kallad "Badder" och finns med i början av långfilmen Moonwalker i den versionen är Michael och de andra utbytta mot barn.Moonwalker - Part 2


Moonwalker - Part 1Nu kommer Part 1 av filmen "Moonwalker" från 1988.


2 x Jackson på Juldagen!

På Juldagen 21:05 kommer SVT2 visa "Michael Jackson 30th Anniversary" från 2001 då man firade att Michael hade varit artist i 30 år!
Dessutom på TV4 Plus visas 16:30 "Dangerous Tour- Live in Bucharest" från 1992, en konsert som man inte heller bör missa.
Om vi också har riktigt tur så kommer på Simpsons-maratonet dom visa ett avsnitt som heter "Shark Riving Dad" som Jackson medverkar i!


Rock With YouRock with You är en låt som släpptes 3 november 1979, som den andra singeln från Jacksons genombrottsalbum som soloartist, Off The Wall.
Låten blev Jacksons första singel att hamna på första plats på Billboard-listan under 1980-talet.
Enligt mig, en av dom bästa låtarna från "Off the wall".


Don't Stop 'Til You Get EnoughDon't Stop 'til You Get Enough
är en låt från albumet Off the Wall från 1979. Låten släpptes som singel och blev listetta.


Pepsi Commercials

Dom två klassiska Pepsi-reklamerna från 1983/1984.

Den 27 januari 1984 möttes Jackson av en motgång då han under en inspelning av en Pepsi Cola-reklamfilm (den nedersta videon) på Shrine Auditorium i Los Angeles fick andra gradens brännskador då ett pyrotekniskt missöde fick hans hår att börja brinna. Då detta skedde framför en fullspäckad scen med fans under en simulerad konsert fick incidenten stor medial uppmärksamhet och väckte en stor sympati. PepsiCo gjorde en uppgörelse utanför rätten och Jackson gav de 1,5 miljoner USD som han fick vid uppgörelsen till Brotman Medical Center i Culver City, California där han fått vård för sina skador. Pengarna gav sjukhuset möjlighet att införskaffa bästa möjliga teknik för behandling av brännskador och Brotman ändrade därefter, till hans ära, namnet på sin brännskadeavdelning till "Michael Jackson Burn Center".

Låten på båda reklamerna har samma melodi som "Billie Jean".

Se tagningen då Jacksons hår började brinna!


Smooth Criminal


Smooth Criminal
är en låt från albumet Bad från 1987 och även släppt som singel i november 1988.

Låten framfördes live på alla konserter under "Bad Tour", "Dangerous Tour" och "HIStory Tour". Speciellt med denna låten var att Michael Jackson och hans bakgrundsdansare lutade på ett oförklarligt sätt, mer än vad som egentligen är mänskligt. År 1993 offentliggjorde Jackson att han uppfunnit och använt speciella skor som man på något sätt sätter fast i ett scengolv och som gör det möjligt att luta sig fram på detta övernaturliga sätt.


Videon till låten är en klassiker där Jackson dansar omkring i en nattklubb i 40-talets Chicago samtidigt som han genomför några teatriska akter såsom att krossa en biljardkula med handen och blåsa dammet i ansiktet på en gangster. Jackson sade i en av sina hemvideos att han redan 4 år tidigare hade planer på att göra en Smooth Criminal-video ute i öknen, men att han sedan ändrade sig och bestämde att den skulle ske i en nattklubb.
Musikvideon är även med i långfilmen "Moonwalker" från 1988.
Källa: Wikipedia


Serietidning om Jackson ute nu!

Omslag

Serietidningen som är en hyllning till Michael Jackson kan köpas nu! Biografin är en hyllning till Kungen av Pop och tar upp stjärnans liv från det han var barn genom hans fantastiska karriär, hans sagolika Neverland och tills han gått bort. Tidningen kommer också att innehålla en idolplansch i tjockt och glättat papper på mittuppslaget. Serietidningen har blivit en succé i USA med slutsåld förstaupplaga.

Källa: Popkungen


Black or WhiteBlack or White
är en antirasistisk megahit från Dangerous-albumet som toppade listorna över hela världen när den släpptes 1991.

I låten hörs förutom Jackson den f.d. Guns N' Roses-gitarristen Slash samt rapparen D-Flex.

Musikvideon till Black or White var väldigt tekniskt avancerad och innehöll effekter som tidigare bara används i storfilmer. Videon innehöll också ett gästspel av Jackson vän Macaulay Culkin känd från Ensam hemma-filmerna. Under videon dansar Michael flera traditionella folkdanser tillsammans med folk av olika etniska tillhörigheter, den nuvarande standardversionen av videon slutar sedan med en scen där människors ansikten morfas ihop och ändrar utseende.

 I den oklippta versionen av videon följer den s.k. "Panterdansen" när Jackson bland annat slår sönder bilfönster, drar upp gylfen på sina byxor och slutligen förvandlar sig till en svart panter. Scenen kan verka helt oförståelig, men förklaringen är att i den helt ocensurerade versionen är Jackson omgiven av diverse rasistiska tecken (hakkors), bland annat på bilrutan han slår sönder.

Panterscenen skapade enorm kritik och idag finns ingen av panterdans-versionerna av musikvideon att få tag på lagligt förutom på "HIStory Video Greatest Hits" och de visas sällan på musikkanalerna. Den censurerade panterdansscenen visades dock under både Dangerous Tour och HIStory Tour som pausnummer.

Black or White är förmodligen en av Michael Jacksons mest sålda singlar, närmaste konkurrenten är Earth Song från HIStory-albumet.Källa: Wikipedia


Beat itBeat It är en singel från albumet Thriller (1983) och en av hans populäraste låtar. Den vann två grammisar på MTV Music Awards 1984 för bästa låt respektive bästa rockframträdande. Eddie Van Halen från gruppen Van Halen spelar gitarrsolot i låten.
Musikvideon till Beat It följer texten som berättar om det hårda livet på gatan eller i slummen. Två rivaliserande gäng vill göra upp medelst våld, men låttexten säger att man behöver inte bråka för att bevisa att man är hård. Man ska resonera istället och prata om det på ett civiliserat sätt.Källa: Wikipedia


Billie JeanBillie Jean är den andra singeln från världens mest sålda album Thriller från 1982. Låten är skriven av Michael och producerad av Quincy Jones och Michael Jackson. Låten ses ofta som låten som fick igång Michaels karriär och låten fick senare två Grammy Awards.

Låten är baserad på en verklig händelse i Michaels liv från början av 1980-talet. Det var en kvinna som förföljde Michael och påstod att han var pappan till hennes barn, fast det var han inte och refrängen i låten går:

"Billie Jean is not my lover,
she's just a girl who claims that I am the one,
but the kid is not my son".

Michael började skriva på låten i sitt hem i Hayvenhurst på hösten 1981. När han visade låten för sin producent Quincy så hade han lite problem med låtens titel och på låtens långa intro. Quincy var rädd för att publiken skulle tro att Michael sjöng om tennisstjärnan Billie Jean King. Michael sa också att det långa introt gjorde att han ville dansa. Michael vann senare på argumenten.

Med hjälp av Michaels solouppträdande på Motown 25th Anniversary 1983, blev låten oerhört populär. Låten gick in på förstaplatsen och den sålde senare över 2 miljoner exemplar, vilket gör den till en av Michael bästsäljande singlar. Uppträdandet spelades in och visades några månader senare på TV och hade då omkring 47 miljoner tittare. Företrädare för Motown Records menar att Michael Jackson nådde en ny slags publik den här kvällen. Hans bror Jermaine har dessutom sagt att dansen under framträdandet var helt improviserad. Det var under just det här numret som den så välkända Moonwalkdansen först introducerades för den breda allmänheten.

 

Källa: Wikipedia


This Is ItAlbumet "This is it" släpptes 26 oktober 2009.
"This is it" var egentligen en show som skulle haft premiär i Juli i år i London, men som inställdes p.g.a. Michaels död.

Disk ett visar några av Michael Jacksons största hits som "Billie Jean," "Smooth Criminal," "Human Nature," och "Thriller" arrangerade i samma ordningsföljd som de visas i filmen. Disken slutas med två versioner av "This Is It," en originell och en orkest version. "This Is It" visas i filmens ordningsföljds slut och innehåller bakgrundsångare av Michaels bröder, The Jacksons.  

Disk två erbjuder en sällsynt tidig demo av klassiska "She's Out Of My Life," "Wanna Be Startin' Something," och "Beat It." Den här disken visar också en nyligen talad dikt av Michael Jackson som heter "Planet Earth."

Disc 1:
Wanna Be Startin' Something
Jam
They Don't Care About Us
Human Nature
Smooth Criminal
The Way You Make Me Feel
Shake You Body (Down To The Ground)
I Just Can't Stop Loving You
Thriller
Beat It
Black Or White
Earth Song
Billie Jean
Man In The Mirror
This Is It
This Is It (Orkestversion)


Disc 2:
She's Out Of My Life (Demo)
Wanna Be Startin' Something (Demo)
Beat It (Demo)
Planet Earth (Dikt)

Betyg: 2/5


InvincibleInvincible är ett album av Michael Jackson som släpptes den 30 oktober 2001. Musikaliskt är albumet i samma anda som Dangerous-albumet från 1991. Hittills har albumet sålt ungefär 8 miljoner exemplar världen över. Michael har fått hjälp av producenter som Rodney Jerkins.
Det gjordes endast två musikvideos: "You rock my world" och "Cry".
I september det året gjordes det också 2 hyllningskonserter till The King Of Pop efter 30 år som artist, som kallades "Michael Jackson 30th anniversary celibration".

Låtlista:
Unbreakable
Heartbreaker
Invincible
Break Of Dawn
Heaven Can Wait
You Rock My World
Butterflies
Speechless
2000 Watts
You Are My Life
Privacy
Don´t Walk Away
Cry
The Lost Children
Whatever Happens
Threatened

Betyg: 3/5
Källa: Wikipedia


History: past, present and future


HIStory är ett dubbelt samlingsalbum av Michael Jackson, som släpptes 1995. Albumet har sålts över 20 miljoner dubbel-skivor (40 miljoner skivor). 
Första skivan är några av Jacksons "greatest hits" och den andra nyinspelade låtar som "You are not alone", "Scream" och "Childhood".
HIStory är världens bäst säljande dubbelalbum genom tiderna.
Detta följdes av "HIStory-tour" som blev Michaels sista världsturné.

CD 1:
Billie Jean
The Way Do You Make Me Feel
Black Or White
Rock With You
She´s Out Of My Life
Bad
I Just Can´t Stop Loving You
Man In The Mirror
Thriller
Beat It
The Girl Is Mine
Remember The Time
Don't Stop 'Til You Get Enough
Wanna Be Startin' Somethin'
Heal The World

CD 2:
Scream
They Don´t Care About Us
Stranger In Moscow
This Time Around
Earth Song
D.S
Money
Come Together
You Are Not Alone
ChildHood
Tabloid Junkie
2 Bad
History
Little Susie
Smile


Betyg: 3/5
Källa: Wikipedia


DangerousDangerous är Michael Jacksons fjärde soloalbum, från 1991. Albumet har sålts över 32 miljoner exemplar världen över. Och det kom att vara Michaels andra album som hamnade #1 på Billboard 200, där den låg i fyra veckor som nummer ett. Den största hiten från albumet är Black Or White.
Detta följdes av "Dangerous Tour" som startade den 27 juni 1992 för att sedan avslutas den 11 november 1993. Jackson donerade alla intäkter till välgörenhet.
Senare uppträdde Michael med ett pausnummer på SuperBowl som hade över 40 miljoner tittare när det sändes live och den kan ni se här.

Låtlista:
Jam
Why You Wanna Trip With Me
In the Closet
She Drives Me Wild
Remember the Time
Can´t Let Her Get Away
Heal The World
Black Or White
Who Is It
Give In To Me
Will You Be There
Keep The Faith
Gone Too Soon
Dangerous

Betyg: 3/5
Källa: Wikipedia


BadBad är Michael Jacksons sjunde studioalbum, släppt den 31 augusti 1987. Albumet har (2009) sålts i över 30 miljoner exemplar.
Jackson ville från början att Bad-albumet skulle innehålla flera skivor och totalt cirka 30 låtar, men producenten Quincy Jones motsatte sig detta och valde istället att ta med de bästa låtarna.
Bad blev ett väldigt populärt album och gav Jackson fem nummer ett-singlar på Billboardlistan, ett rekord som han fortfarande är ensam om. Jackson gav sig också iväg på en världsturné Bad World Tour som varade från september 1987 till januari 1989. De sista spelningarna var i USA.
I samband med albumsläppet spelade Jackson in reklamvideor med Pepsi, långfilmen Moonwalker, självbiografin Moonwalk, gjorde intervjuer samt stor mängd PR och reklam för albumet.
Nästan samtliga låtar har en musikvideo. De enda låtar som inte har en officiell musikvideo är Just Good Friends och I Just Can't Stop Loving You. Av 11 låtar har alltså 9 låtar en musikvideo. Och 9 av 11 låtar har Michael skrivit själv förutom "Just Good Friends" och "Man in the mirror".
"Weird Al" Yankovic har skrivit en parodi på "Bad". Den heter "Fat" och finns på hans album Even Worse.


Låtlista:
Bad
The Way You Make Me Feel
Speed Demon
Liberian Girl
Just Good Friends
Another Part Of Me
Man in the Mirror
I Just Can´t Stop Loving You
Dirty Diana
Smooth Criminal
Leave Me Alone


Betyg: 4/5
Källa: Wikipedia och PopKungen


ThrillerThriller, musikalbum av Michael Jackson, producerat av Quincy Jones. Det är världens hittills mest sålda album och har enligt Guinness Rekordbok sålts i över 104 miljoner exemplar.

Albumet Thriller slog flera rekord efter att det gavs ut den 1 december 1982.

  • Från albumet hamnade 7 st låtar bland top-10 på amerikanska Billboard-listan.
  • Tre låtar från albumet hamnade på #1 på Billboard-listan; Billie Jean, Thriller och Beat It.
  • Albumet låg kvar på #1 på Billboards försäljningslista i 37 veckor!
  • Albumet låg kvar på Billboards försäljningslista i 122 veckor, nästan 2,5 år.
  • Albumet genererade 28 Platinaskivor till Michael Jackson endast i USA.
  • Thriller har sålt i över 400 000 exemplar i Sverige.

I och med detta album kom Jacksons berömda Moonwalk-dans som han introducerade 1983 för allmänheten på Motown 25 Anniversary-galan till Billie Jean. Uppträdandet spelades in och visades några månader senare på TV och hade då omkring 47 miljoner tittare. Företrädare för Motown Records menar att Michael Jackson nådde en ny slags publik den här kvällen. Hans bror Jermaine har dessutom sagt att dansen under framträdandet var helt improviserad. Uppträdandet kan du se här.


Quincy Jones ville att låten "Billie Jean" skulle ha titeln "Not my lover" istället för "Billie Jean" eftersom han var rädd att folk skulle tro att "Billie Jean" handlade om Billie Jean King.

Gitarristen Eddie Van Halen spelar gitarrsolot i "Beat it". Han dök även upp under ett par framträdanden av Victory Tour.

Låtlista:

Wanna Be Startin' Somethin
Baby Be Mine
The Girl Is Mine
Thriller
Beat It
Billie Jean
Human Nature
P.Y.T. (Pretty Young Thing)
The Lady In My Life
 
Betyg: 4/5
Källa: Wikipedia


Off the wall


Off The Wall var Michael Jacksons första soloalbum, och det kom ut 1979. Och det här albumet fick hans karriär att verkligen ta fart. Michael blev den första artist som har fyra singlar från samma album top 10 på Billboard Hot 100. Michael och hans goda vän Quincy Jones var producenter för albumet. Off The Wall har sålts över 20 miljoner exemplar världen över.

Låtlista:

Don't Stop Til' You Get Enough
Rock With You
Workin' Day And Night
Get On The Floor
Off The Wall
Girlfriend
She's Out Of My Life
I Can't Help It
It's The Falling In Love
Burn this disco out

Betyg: 3/5

Källa: Popkungen och Wikipedia


Moonwalker1988 släpptes filmen ”Moonwalker”, som visades på biografer i bland annat USA och Sverige. Filmen börjar med en video till låten ”Man In the Mirror”, sedan följer en kort biografisk film om stjärnans uppväxt och karriär fram till ”Bad”. Sedan följer ett antal musikvideor med mera.
Filmen blev senare ett TV-spel på arkad och Sega Mega Drive. Filmen släpptes ungefär samtidigt som albumet "Bad" och självbiografin "Moonwalk".

Jag själv tycker filmen är ganska bra. 3/5


This Is ItHelt ny musikvideo gjord av Spike Lee med låten "This is it".
Fin hyllning till Michael tycker jag.

Källa: Jacksonthrill


Nytt Jackson-spel för Iphone

mw

MeowWalker är namnet på det nya Michael Jackson spelet som igår släpptes till Iphone. Du är en katt som med hjälp av Michaels moves tar dig fram genom kyrkogården i Thriller, till underjorden i Smooth Criminal. Det är ett enkelt och roligt spel som kommer med grymma Michael moves och tuff musik.

Ladda ner spelet här!


Källa: Jacksonthrill


Jackson 5 blir Jackson 4

JacksonFive

Under onsdagen meddelade Michael Jacksons bröder att de nu planerar en världsturné - som Jackson 4.
Tito, Jermanie, Jackie och Marlon hoppas nu att kunna återskapa soundet som gjorde dem till stjärnor med Jackson 5 - innan Michael blev soloartist.
- Vi vill ge oss ut på vägarna och bara köra, säger Jeramine, 54.


Källa: Expressen


Thriller


 


Världens mest sålda album "Thriller" fyllde 26 år i november så då kommer den klassiska "Thriller"-videon upp här!
Kortfilmen/Musikvideon regiserades av John Landis och hon som spelar Michaels flickvän heter Ola Ray.


Välkommen till "The MoonWalker"

s
Eftersom jag älskar Michael Jackson så har jag nu startat en blogg tillgänglad honom.
Här kommer det mest komma upp nyheter, filmklipp, bilder och lite annat.
Jag har blivit inspirerad av Mjackson och Popkungen med deras kanonbloggar som jag verkligen tycker om.
Hoppas att ni kommer tycka om denna blogg och komentera riktigt gärna ;D


RSS 2.0