Bad


Bad
är en singel från albumet med samma namn. Bad blev en av fem singlar från albumet med samma namn som nådde nummer 1 på Billboard listan. Att låten inte lyckades nå nummer ett i Storbritannien sågs dock som ett misslyckande efter I Just Can't Stop Loving You's succé.
Från början var låten tänkt att vara en duett mellan Michael Jackson och Prince, det finns två versioner om varför det inte hände, dels sägs det att Prince inte ville att Michael skulle sjunga "Your butt is mine" och dels har Quincy Jones sagt att Prince ansåg att låten var tillräckligt bra utan honom .

Musikvideon till Bad släpptes i två versioner en version i fullängd på 18 minuter där Michael Jacksons rollfigur kommer hem från en privatskola och möts av sina gamla vänner som ifrågasätter ifall han fortfarande är tuff (bad). Detta följs av en dansscen inspelad i New Yorks tunnelbanna och slutar med att Michael och hans gäng stöter på ett annat gäng (ledd av en då okänd Wesley Snipes) där han slutligen får respekt och anses tuff. Den nerkortade versionen innehåller bara danscenerna. Videon är regisserad av Martin Scorsese. Michael själv valde ut Wesley Snipes i rollen som gangster, detta var Wesleys första roll.

En tredje version finns kallad "Badder" och finns med i början av långfilmen Moonwalker i den versionen är Michael och de andra utbytta mot barn.



Kommentarer
Postat av: Michael lover<33333333

vill bara säga att jagt ycker det är väldigt roligt att du skriver om låten som du har med!:)

tummen upp för dig!XD<3

2009-12-20 @ 21:37:52
URL: http://michaeljacksonblogg.blogg.se/
Postat av: Michael Jackson - Minnesblogg

Svar: tack för att du har svarat på frågorna! :D <3

2009-12-20 @ 22:11:18
URL: http://popkungen.blogg.se/
Postat av: Anonym

Här är han 30 och spelar en 17 åring :D HAN E snygg som fan hääär :D

2009-12-23 @ 11:26:59
URL: http://gloriousloveely.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Om

Min profilbild