Bad



Bad är Michael Jacksons sjunde studioalbum, släppt den 31 augusti 1987. Albumet har (2009) sålts i över 30 miljoner exemplar.
Jackson ville från början att Bad-albumet skulle innehålla flera skivor och totalt cirka 30 låtar, men producenten Quincy Jones motsatte sig detta och valde istället att ta med de bästa låtarna.
Bad blev ett väldigt populärt album och gav Jackson fem nummer ett-singlar på Billboardlistan, ett rekord som han fortfarande är ensam om. Jackson gav sig också iväg på en världsturné Bad World Tour som varade från september 1987 till januari 1989. De sista spelningarna var i USA.
I samband med albumsläppet spelade Jackson in reklamvideor med Pepsi, långfilmen Moonwalker, självbiografin Moonwalk, gjorde intervjuer samt stor mängd PR och reklam för albumet.
Nästan samtliga låtar har en musikvideo. De enda låtar som inte har en officiell musikvideo är Just Good Friends och I Just Can't Stop Loving You. Av 11 låtar har alltså 9 låtar en musikvideo. Och 9 av 11 låtar har Michael skrivit själv förutom "Just Good Friends" och "Man in the mirror".
"Weird Al" Yankovic har skrivit en parodi på "Bad". Den heter "Fat" och finns på hans album Even Worse.


Låtlista:
Bad
The Way You Make Me Feel
Speed Demon
Liberian Girl
Just Good Friends
Another Part Of Me
Man in the Mirror
I Just Can´t Stop Loving You
Dirty Diana
Smooth Criminal
Leave Me Alone


Betyg: 4/5
Källa: Wikipedia och PopKungen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Om

Min profilbild