Happy Birthday Michael!Grattis Michael på 52-årsdagen!
Hoppas att du har det bra i himlen och vi saknar dig väldigt mycket.

"This Is It" snart i 3-DEnligt BBFC hemsida blev en ny 3D version av This is it godkänd och färdig och klar häromdagen, 19 Augusti 2010.Detta betyder att vi kommer få en ny version och ett nytt släpp av TII på BluRay i 3D! Mer info lär komma från Sony snart men tillsvidare hittar ni mer Information här!

Källa: JT


Michaels ägodelar fotograferade till en bokHenry Leutwyler, en 48-årig schweizisk född fotograf, har publicerat en bok med porträtt av några av Michael Jacksons personliga ägodelar. Boken, med titeln "Neverland Lost: A Portrait of Michael Jackson", är en serie av 60 fotografier som visar  några av Jacksons scenen rekvisita och kläder, en del fortfarande färgas med Uppträdande svett. Andra bilder, var inramade att visa upp sin individualitet, inkludera figurer och olika föremål som Mr Jackson köpte under loppet av sitt kändisskap.

Mr Leutwyler anser att fotografera objekt som ägs av en viss person ger en värdefull insikt i deras personligheter och skapar en speciell profil för den personen. Han spelar lite av en polis utredare och arkeolog samtidigt fotografera en persons saker, försöker göra så man ser på objektet på ett annat sätt.

Bland bilderna är sångaren samling av handskar, var placerad med tummen till vänster. Det finns ett silver  glittrig en, tillsammans med handskar i olika färger som orange, lila och olika nyanser av blått. Andra fotograferade objekt är en Capt'n Hook figur, en juvel nyckel och en glittrig strumpa.

Sakerna fotograferade i boken togs från ca 2000 stycken, som var lagrade efter Michael Jackson hade lämnat Neverland Ranch. Föremålen skulle auktioneras bort förra året, men sångaren kämpade och vann rätten att behålla sin egendom två månader före sin död. "Jag är inte en historiker,"  säger Leutwyler . "Jag har aldrig läst Michael Jacksons biografi. Men för mig var det Neverland Ranch resultatet av hans kortvariga barndom. Det tog honom 15 år att bygga upp samlingen han hade i Neverland. Sedan att se det säljsas! Jag sa till min assistent att om jag hade sett allt jag kände om min barndom gå på blocket, som hände för honom, skulle jag ta Självmord.

Källa: MJFC [Läs mer!]


Föräldrarna skiljer sig - efter 60 årMichael Jacksons mamma uppges "ha fått nog". Nu skiljer sig Katherine och Joe Jackson, efter att ha varit gifta i över 60 år. Katherine Jackson, 80, har lämnat in en skilsmässoansökan. Hon ska ”slutligen ha fått nog” av maken Joes, 81, beteende. Droppen som fick bägaren att rinna över ska ha varit när Joe i en intervju anklagade sin hustru för delaktighet i sonens död, skriver Daily Star.

– Jag bad henne åka över och bo med honom, men hon insisterade på att han behövde få vara i fred, sade Joe om Katherine när han pratade om tiden innan Michael Jacksons död.

En nära vän till familjen säger att hon nu, efter 60 år, har fått nog:

– Hon har blivit förödmjukad av honom alldeles för länge.

Källa.


Offline till 23/8

http://www.popartuk.com/g/l/lgpp31944+moonwalk-michael-jackson-poster.jpg

Jag kommer nu att inte uppdatera bloggen på ett tag p.g.a Konfa-läger, men jag kommer tillbaka till 23/8 och då kommer det nya inlägg om The King of Pop. :)

Jackson väckte Darin

http://bilder.bloggplatsen.se/bild/filnamn-ec0d7884993e49adc85c5b1c57cb05d04a7dd14285f38.jpg/version-6f0ab0421de1f2583ed2fd8c0a1e3228/

I dagens "Sommar i P1" berättade artisten Darin Zanyar, 23, om ett av de största ögonblicken i sitt liv. Nämligen när han väcktes mitt i natten av telefonen och hans största idol fanns i andra änden.

Klockan var tre på natten och Darin låg och sov i sitt rum i föräldrarhemmet i Råcksta i Stockholm. Samtalet var från en vän i USA, "var bara tyst och lyssna", sa han till Darin.

- Jag förstod ingenting men jag hängde kvar i telefonen. Det var lite otydligt i början. Plötsligt hörde jag någon börja sjunga, jag förstod direkt då att det var Michael Jackson i bakgrunden. Jag hade Michael Jackson i telefonen! Jag hade precis vaknat och var samtidigt chockad så hela grejen kändes overklig.

I telefonluren hörde Darin hur hans stora idol gick in i ett sångbås och började sjunga till musiken till låt han inte hade hört förut.

- När han sjöng fick jag gåshud och jag bara satt och log, säger Darin.

- Han gick ut från sångbåset efter ett tag och sa att han var hungrig, han ville ha sushi och frågade om de andra också ville ha något. Sen började de skoja och skratta och jag fick direkt känslan av att han var väldigt ödmjuk.

När samtalet var slut sprang Darin ut från sitt rum och väckte hela familjen.

- De blev också helt chockade och trodde först att jag skämtade. Jag kunde nästan inte gå och lägga mig den natten, jag var så uppe i varv.

 

Källa: Aftonbladet


USA gör tonåringarna redo för skolstarten - med MJ!

 

I USA har det startats en kampanj för många av landets skolor. Pärmar, böcker, annteckningsblock, pennfodral, tavlor mm har förberets och finns att köpa i butiker runtom i landet. Allt pryder ingen mindre än Michael Jackson.

Flera skolor har gjort avtal och kommer ha prylarna redo när skolorna öppnar igen. För dom som inte har en så bra skola finns sakerna och köpa i butiker och på nätet.

Se fler saker här! (länk)

Källa: JacksonThrill och TheKingOfPop


Lady Gaga vill kopiera Michael´s idé

http://talagnes.blogg.se/images/2009/ladygaga_41170676.png

Gaga är i farten igen. Nu har hon planer på att göra en bio film där hon ska hedra sig själv. I en intervju berättar Gaga att hon vill kopiera Michael Jacksons idée och koncept i hans film Moonwalker. Med andra ord, Gaga vill göra en film där hon blandar in alla sina musikvideos i filmen.

Det tog inte lång tid innan Michael fans världen över började protestera på Gaga och som ett fan ska ha skrivit "Rör döda lik om du så gärna vill. Men håll dina smutsiga fingrar från Michael Jacksons verk, och kom med dina egna idéer!"

Källa

MJ-café i Kina
Ett av världens [?] första Michael Jackson cafen har öppnat i Kina. Beställ allt från menyn som går i sann Michael Jackson anda. Inredningen är självklart i Jackson anda det med och musiken, ja... Michael Jackson.

Källa. Även hittad hos Mjackson

Dagens Bild

http://content.expressen.se/blog/35/26/69/anders/images/mjlise.png

Detta är från 1988 när Michael var i Göteborg på Liseberg.

Dagens Bild


Roligt klipp från "We Are The World"-inspelningenI detta fina klipp från inspelningen av We Are The World skrattar Michael så himla sött.

Alla låtar Michael framförde liveHär är alla låtar som Michael framförde sammanlagt under alla tre turnéerna (Bad Tour, Dangerous Tour och HIStory Tour):

Wanna Be Startin Somethin
Things I Do For You
Off The Wall
Human Nature
You Are Not Alone
Heartbreak Hotel
Another Part Of Me
Will You Be There
She´s Out Of My Life
Jackson 5 Medley (I Want You Back, The Love You Save, I´ll Be There)
Rock With You
Come Together
Smooth Criminal
Stranger In Moscow
The Way You Make Me Feel
Scream
You Are My Lovely One
Black Or White
Dangerous
Working Day And Night
Beat It
Billie Jean
Shake Your Body (Down To The Ground)
Thriller
Heal The World
Dirty Diana
I Just Can´t Stop Loving You
Bad
Blood On The Dance Floor
Jam
Man In The Mirror
They Don´t Care About Us
In The Closet
Off The Wall Medley (Rock With You, Off The Wall, Don't Stop 'Til You Get Enough)
D.S
Earth Song

Katherine mår inte så braKatherine Jackson gick för ett tag ut sedan i en intervju och berättade att hon "inte mår så bra", efter att Michael dog - i själva verket har sångarens mor varit ett känslomässig vrak och saknar sin son Michael för varje dag som går.

Katherine berättar att: "Inte en dag går utan att jag inte tänker på min son."

Källa.

Things I Do For YouThings I Do For You är en låt med The Jacksons, från albumet Destiny.

Nya Michael Jackson dockor


Playmate Toys har planerat på att ha premiär på sina Michael Jackson samlarföremål som en del av Diamond Comics displayen på San Diego Comic Con, juli 21-25. Företaget har nyligen skrivit avtal med Bravado för att skapa en linje av samlarobjekt som bygger på King Of Pop.

Tom Bennett, VD för Bravado, säger: "Vi är glada att vår framgångsrika linje av Michael Jackson samlarprodukt/minnessaker genom att arbeta med innovativa team vid Playmates Toys. Denna nya serie firar man Michael omisskännliga stil, oersättliga talang och hjälper att hedra och bevara arvet som Michael Jackson.

"Den första utbyggnaden är en 10" skala samlarprodukter baserat på Billie Jean. Stor omsorg som varit vidtagits för att fånga Michael likhet och legendariska mode känsla, fånga den fantasifulla kläder bärs i kortfilmen. Den andra 10" samlarprodukter tas från de mest välkända musikvideo genom tiderna, Thriller, komplett med den berömda röda jackan. Båda dessa samlarobjekt är griffeltavla att starta hösten 2010. Ytterligare stilar kommer att följa.

Källa

Jerkins ger ut nytt Michael-album


Superstar producenten Rodney "Dark Child" Jerkins, som arbetade med The King Of Pop på hans senaste album "Invincible", avslöjar att han kommer att släppa en ny Michael Jackson album som innehåller outgivna låtar.

I en intervju nyligen med VladTV.com, sade Jerkins att han har en hel del outgivna spår och han planerar att släppa dem som en hyllning till Jackson. Spåren är förmodligen sånger som inte kom med på "Invincible" CDn. Jerkins påpekade att han inte har fått officiell beslut ännu, men att projektet kommer snart.

Du vet att det finns mycket byråkrati, men det är definitivt kommer att hända."

I intervjun Jerkins pratade om hur det var att jobba med Jackson och sa att kungen av Pop faktiskt hade en enorm roll i undervisningen honom om utgivning av musik.

"Det var en välsignelse och en dröm om min sedan jag var barn. Ända sedan jag var 11-år gammal, jag visste att jag ville vara en producent och jag visste att jag ville arbeta med honom. "

"[Michael] spelat en stor roll i mig lära sig publicera min musik" Jerkins fortsatte. "Jag visste lite om publicering när jag kom in i spelet när jag var 16, men när jag började arbeta med Michael jag var 20 och han lärde mig om att köpa publicera och skaffa en katalog i unga år. Så jag började köpa andra människors kataloger och jag köper fortfarande människors kataloger och det var därför Michael lärt mig systemet. "

Jerkins sa också att Jackson var en mycket mer jordnära än de flesta trodde.

"Michael var lugnt med folk han inte känner till," Jerkins sagt. "Men Michael och jag brukade sparka den i Miami och vi sparkade i New York hela tiden. När "Rock My World" kom ut, han lät mig faktiskt testa det samlade vid Ruckers i New York innan den gemensamma släpptes, det är hur cool han var. "

Det är oklart om Jerkins "MJ material kommer att ingå i det nya albumet av outgivna MJ låtar ryktet till vara i arbetet för november, 2010.

Källa: JacksonThrill

Försök till den största "Thriller"-dansen


Tusentals människor samlades på lördagen i USA/WEST BEND för att delta i Guinness världsrekord för den största "Thriller" dansen.

Stadens borgmästare sade att det var kul att vara en del av evenemanget som det jobbats med i flera veckor.
De satte det amerikanska rekordet med över 1.800 (!) deltagare som dansade dansstegen från Michael Jacksons Thriller!  

Mexico City har dock det nuvarande världsrekordet, med mer än 13.000 personer. Det rekordet sattes efter stjärnans död i augusti 2009. 

Se Videon här!

Källa: Jacksonthrill

Otillåten användning av Michael på Kasino-sida

Bild


Advokater som företräder Michael Jacksons egendom vidtar rättsliga åtgärder mot bossarna i ett online kasino som har använt Michael Jacksons bild och namn utan tillstånd.

Kasinohemsidan, som har allt från poker till andra kasinospel, har en bild av Michael under varje sektion på sin hemsida och nämner sångaren i den inledande texten för hemsidan.

Det står, The King of Pop is proud to bring you the most exciting Vegas style online casino betting experience on the Net!”

Men en advokat till Michael Jacksons egendom berättar att sajten inte har fått tillåtelse att använda Michael som ansikte för att sälja deras tjänster. Han menar också att detta är något Michael aldrig skulle stå för. Han fortsätter och berättar att dom nu kommer att vidta alla rättsliga åtgärder som är nödvändiga för att stänga ned hemsidan. Nu har kasinot blivit stämt på hundra miljoner dollar!

Källa: JacksonThrill


MJ-fans köper Invincible-albumet 29 Augusti

Bild

MJ fans från hela världen kommer att köpa Invincible albumet på samma dag den 29 augusti, alltså på Michaels födelsedag.  Fans har gått ihop och planerat detta så att Michael bara inte kanske klättrar på listan med det albumet, utan kanske även hamnar i Guinness rekordbok för mest köpta album under en dag.

Källa: Jacksonthrill

Nytt Jackson-album i November


Nytt album med 10 aldrig tidigare utgivna låtar med The King Of Pop kommer att släppas i november. Jackson lämnade hårddiskar fyllda med tidigare outgiven musik. Thriller-Hitmakarens förre manager Frank DiLeo uppskattar att det innehåller mer än 100 kompletta och outgivna låtar.

Spåren förväntas ingå i kommande release, med sånger som Jackson spelade in på toppen av sin karriär på 1980-talet. DiLeo berättar för RollingStone.com, "Det finns ett par låtar vi spelade in för Bad albumet som vi var tvungna att inte ha med på albumet.".

En talesman för dödsboet bekräftar att den nya skivan blir den första i en 10-projekt, sju-års kontrakt värt $250 miljoner euro [166.700.000 kronor] som Jackson egendom exekutorer tecknats med Sony Musics chefer i mars.

Affären kommer också att omfatta återutgivningar av Jacksons klassiska album, ny greatest hits-samling, en DVD-samling av King of Pop's musikvideor och ett eventuellt samarbete med cirkus trupp Cirque du Soleil.

Källa.

RSS 2.0