Remember the time RemixP.S. Skall på semester och vara borta till Tisdag så det kommer inga inlägg mellan Fredag - Måndag.


"This is it" på DVD och Blu-Ray!


Äntligen har dokumentären "This is it" kommit ut på DVD och Blu-Ray!
På DVD finns det både i en vanlig utgåva och en 2-disc-utgåva (översta bilden) som innehåller lite mer bonusmatrieal.

Köp filmen på Cdon!


Janet ansluter sig till "Jackson 5"´s återföreningJanet Jackson kommer att ansluta Jackson Five i stället för sent bror Michael Jackson på deras ryktet 2010 återföreningsturné. Enligt The Sun, storebror Jermaine Jackson har kommit ut med en uppenbarelse när han var att främja sin nya show dokusåpan "The Jacksons: A Family Dynasty" i Australien. "Vi hade en telefonkonferens och Janet har enats om att följa med oss på turné , "sade Jermaine påstås över ärendet. Den brittiska tabloidpressen, dessutom, rapporterade att även Janet har hållit i sig genom att vägra att ansluta sig till hennes efterlevande bröder på scen, gav hon slutligen henne tummen upp med tanke på att det blir en passande hyllning till Michael, som avled i juni 2009.

Källa: Celebrity-mania


The 40 Best Songs


Gardner Elementary School

 När Michael var 11 år så gick han i årskurs 6 på Gardner Elementary School. Michael gick i skolan på dagarna och på kvällarna uppträde han med The Jackson Five. 1989 så bestämde sig Gardner Street Elementary school att döpa skolans aula efter Michael Jackson. Man satt då upp silver bokstäver på framsidan av byggnaden och där stog det : “The Michael Jackson Auditorium“.
Michael själv tog sig faktiskt tid att åka till skolan under invigningen av det nya namnet !
Efter anklagelserna 2003 så bestämde sig skolan för att täcka över Michaels namn. Detta är något som troligen sårade Michael något enormt eftersom han själv hade varit en elev på skolan och hjälpt skolan på så många sätt. Man kan ju själv se på klippet över hur glad Michael är när de har döpt skolans aula efter honom. Skolan valde att göra detta även fast Michael blev friad på alla punkter. Det finns människor som har mailat in och sagt vad de tycker om detta och har fått svaret att det man har tänkt på saken att ta fram Michaels namn igen. Låt oss nu kämpa för att Michaels namn ska få synas på skolans byggnad igen !

Vill du hjälpa till att vidta åtgärder

Skicka ett mail till Earl R. Perkins, LA Assistant Superintendent. earl.perkins@lausd.net

Du kan även skicka mail om detta till Local District 4 :

charles.flores@lausd.net
james.kodani@lausd.net

Om ni mailar kom ihåg att vissa respekt och va inte oförskämda! Vi kommer inte kunna uppnå något om vi är oförskämda och elaka för då är det ingen som lyssnar på oss! Självklart ska ni berätta vad ni känner när ni ser vad som har hänt, men kom ihåg att hålla er på en bra nivå!

Källa: Jacksonthrill - forum.


"Jag vet vilka som dödade Michael"Jermaine Jackson berättade nyligen för en radiostation i Australien att han vet vilka som mördade hans bor Michael Jackson.
Enligt Jermaine var Michael död redan innan han fördes in i ambulansen och menar att Michael inte dog på sjukhuset som det tidigare sagts.
Jermaine säger att han vet att Dr Conrad Murray "inte agerat på egen hand" och att sanningen om allt kommer att komma fram.
På frågan om han visste vem som dödat Michael svarade han "Ja, men jag kan inte säga mer nu..."

Källa: JacksonThrill


Happy Birthday Blanket!Idag fyller Prince Michael II "Blanket" Jackson 8 år!
Stort grattis till honom och vi får hoppas på att han får en bra födelsedag.


Tillgång till journalernaMichael Jacksons pappa Joe får tillgång till sonens sjukjournaler. Det beslöt en domare i Los Angeles på fredagen. Beslutet innebär att journalerna kan användas i en eventuell stämning om Michael Jacksons död, skriver Reuters.
Journalerna kan ge ökad klarhet i vad som hände när kungen av pop avled i juni 2009.
Tidigare har Michael Jacksons läkare, Conrad Murray, åtalats för dråp. Murray nekar men erkänner att han gav Michael Jackson starka sömnmedel.

Källa: Msn


ScreamScream är en hit av amerikanska sångarna och syskonen Michael Jackson och Janet Jackson. Singeln namngiven Scream/Childhood var den första singeln från Michael Jacksons nya album HIStory. Låten ansågs vara kontroversiell då det var den första Michael Jackson-låten som innehöll svordomar. Att det är den första låten efter pedofilanklagelserna mot Michael Jackson 1993 märks också då det är en ganska aggressiv låt, något som även gäller många andra låtar från samma album.

Källa: Wikipedia


Dagens Bild


Another Part Of MeAnother Part of Me är en singel från Bad-albumet.
Från början var det meningen att Another Part of Me skulle vara titellåten på albumet.
 Another Part of Me utgavs som singel den 11 juli 1988.
En av mina favoriter från Bad-albumet.


Michael on VacantionFrån "MJ Private Videos".
Här får vi se vad Michael bl.a. gjorde när han var ledig från konserter och spelningar.
Macaulay Culkin från "Ensam Hemma"-filmerna medverkar också.


Försöker leva ett normalt liv

Prince Michael I, Paris och Prince Michael II ("Blanket")

Popkungen Michael Jacksons tre barn, Prince Michael I, 13, Paris, 11, och Prince Michael II (”Blanket”), 7, har försökt att återgå till att leva så normalt som möjligt efter sin fars död i juni förra året. Med stöd från sin farmor och förmyndare Katherine Jackson, börjar barnen nu långsamt bearbeta sorgen.

Enligt en källa till People sägs Prince och Paris ha fått lite bättre självförtroende de senaste månaderna.

— Det är svårt att föreställa sig att de skulle visa sig offentligt eller att de skulle leka tillsammans med andra barn, spela tv-spel och liknande, innan deras far gick bort. Men det berodde till största delen på Michael, för vart han än visade sig så innebar det kaos och en massa livvakter, berättar källan.

Nu har barnen ett mer ”normalt” liv och de har anpassat sig riktigt bra, fortsätter källa.

Katherine har nu hand om barnen och uppfostrar dem tillsammans med hjälp av deras tidigare nanny, Grace Rwaramba. Hon försöker att få barnen att leva ett så normalt liv som möjligt och nu skyls inte deras ansikten längre när de visar sig utanför dörren.

— Katherine lyssnar verkligen på barnen och hon vill ge dem en känsla av frihet och uppmuntra dem, säger Adam Streisand, Katherines advokat.

Enligt samma källa så sägs det att dottern Paris vill gå i pappas fotspår och satsa på en sångkarriär och Prince blir allt mer lik sin pappa till sättet.

Källa: MSN


UnbreakableUnbreakable är en låt från albumet "Invincible" från 2001.
Riktigt bra låt enligt mig.


Får visa sina ansiktenDe har levt sina liv noggrant undangömda. Ändå kliver de ut i rampljuset som fullfjädrade stjärnor. Michael Jacksons barn stal hela Grammyföreställningen. Det hade varit mindre konstigt om de hade haft två huvuden var.
Med en självsäkerhet och en mognad som ingen normalt funtad kan förvänta sig av en tolv­åring och en elvaåring kliver de äldsta syskonen Jackson fram på scenen i Staples Center i Los Angeles där Grammygalan är i full gång.
Prince Michael, 12, har för första gången i sitt liv en kortklippt frisyr. Hans syster Paris, 11, bär glasögon – något Michael Jackson aldrig skulle ha tillåtit, enligt anonyma källor.
– Vi är stolta över att ta emot den här hyllningen å vår fars, ­Michael Jacksons, vägnar, säger Prince Michael utan darr på ­rösten.
– Först av allt vill vi tacka Gud som vakat över oss de senaste sju månaderna, och vår farmor och farfar för deras kärlek och stöd.
– Pappa borde ha varit här. Pappa skulle ha uppträtt i år, men han kan inte, säger Paris.
I publiken sitter vuxna stjärnor och kämpar ner gråten i halsen.

Källa: Aftonbladet och Mjackson


Michaels ande tog kontakt med ex-frunMichael Jacksons ande bad exhustrun Lisa Marie Presley om förlåtelse under en seans i förra veckan.
- Han verkade vara ute på uppdrag för att bli förlåten av människor som funnits i hans liv, säger Karen Faye som var popkungens sminkör.
Karen Faye och Lisa Marie Presley, 42, gick tillsammans till ett medium för att få kontakt med Michael Jackson.
- Michael förklarade sina brister och ville att vi skulle förlåta honom. Han verkade orolig, säger Karen Faye enligt The Sun.
Faye berättar att Jackson var mer munter i kontakten med Lisa än med henne.
- Mediumet vände sig till mig och sa ”Du tog så bra hand om mig och jag är ledsen att jag sårade dig så mycket”. Han sa att han skulle lyssnat mer på mig, vilket träffade mig rakt i hjärtat.
Det är inte första gången Lisa Marie Presley får kontakt med de döda. År 2002 ska hon ha tagit kontakt med sin bortgångna far för att få hans godkännande innan hon gifte sig med skådespelaren Nicolas Cage.
Lisa Marie gifte sig med Michael Jackson 1994. Paret skilde sig efter 18 månader.

Källa: Expressen


Happy Valentine's DayHär ett klipp där vi får se några av alla Alla Hjärtans Dag-kort som Michael har fått av sina fans.


We are the world remakeIgår hade remaken av "We are the world", kallad "We are the world 25 for Haiti", premiär på OS-invigningen i Vancouver.
Riktigt bra enligt mig och så är det bra att alla intäckter för låten går till offren i Haiti.


Grattis Prince Michael!Idag fyller Prince Michael 13 år!
Vi säger grattis till honom och vi får hoppas att han får en bra födelsedag ;D


ZTV visar "The Wiz"På söndag (14/2) 21:00-23:20 visar ZTV filmmusikalen "The Wiz" från 1978 med Michael Jackson som spelar Fågelskrämman.
Det är en annan version av "Trollkarlen från Oz" med bara svarta skådespelare.

Och ni bör heller inte missa att imorgon på SVT1 03:00 kommer dom framföra remaken av "We Are The World" på OS-invigningen i Vancouver.


Moonwalker - Part 9Sista parten av långfilmen "MoonWalker" från 1988.


Moonwalker - Part 8


Love is my messageEn japansk reklam från början av 80-talet.


Murray åtalas för Jacksons dödConrad Murray åtalas för att oavsiktligt ha dödat Michael Jackson. Han riskerar nu ett straff på fyra års fängelse. Murray nekade till alla anklagelser och skyller allt på Michael själv. Istället för att bli häktad släpptes han efter förhören mot borgen. Murray ska även ha blivit av med sin läkarlicens och en rad restriktioner gällande resor. Den 5 April ska han infinna sig i rätten igen för ett förberedande förhör inför rättegången.

Familjen uttalade sig om att Murray borde ha åtalats på mer allvarliga punkter, rapporterar Sky News. Nu väntar en flera månader lång utredning innan fallet tas upp i rätten.

LAPD ska ha gått ut med att dom befarar att Conrad Murray kommer försöka fly och ville därför sätta borgen på oväntade 300 000 amerikanska dollar. Hans försvarare har sagt att Murray tvärt om hela tiden har varit beredd att samarbeta vilket ledde till att borgen beslutades till 75 000 dollar.

Källa: JacksonThrill


Kontakta migOm ni har frågor om något som t.ex. bloggen eller Michael så kan du alltid kontakta themoonwalkerblogg@hotmail.com


Man in the MirrorÖversta klippet är från "Dangerous Tour - Live in Bucharest".

Man in the Mirror
är en singel från albumet Bad. Singeln nådde nummer 1 på Billboard-listan som en av 5 singlar från samma album. Låten var en stor hit i USA där låten toppade Billboardlistan i två veckor.
Man in the Mirror handlar om att förbättra världen och var en av Michael Jacksons första låtar i den stilen, låtens budskap är att om alla ändrar sig själva till det bättre så kommer jorden bli ett mycket bättre ställe. Låten är skriven av Glen Ballard och Siedah Garrett. Enligt producenten Quincy Jones skrev Garrett och Ballard låten väldigt fort, han lämnade dem i ett rum och när han kom tillbaka några minuter senare var låten så gott som färdig.

Låten var den sista låten som framträdes under varje konsert under andra halvan av "Bad Tour" såväl som "Dangerous Tour". Under sistnämnda turnè var låten förlängd varpå ett mindre crew kommer in på scenen och ställer fram saker medan Jackson dansar och gör s.k. ad-libs. Slutligen ställer han sig i en stor låda och byts där ut mot en stuntman fastän publiken luras att han just gått ut, fastän det är stuntmannen. Här tar han på sig en form av rymddräkt och skjuts sedan ut över publiken hängandes i ett snöre. Till slut anropas det i högtalaren att "Michael jackson has left the building".


Planer på ett nytt album i sommarEn källa som jobbar inom Michaels estate (egendom), och inom Sony gick idag ut och berättade att ett nytt Michael Jackson album möjligtvis är på ingång! Källan berättar:

"Det finns fortfarande planer på ett nytt album mellan juni och augustis tidsperiod. Räkna med att höra mer om detta i nästa månad"

Det är material inspelat mellan 2001 och 2009, och kommer att innehålla några "out-takes" från Invincible. Det kommer även att vara nyare låtar från 2007 till 2009. Albumet ska innehålla Cirka 12-16 helt nya låtar.

Källa: JacksonThrill


Say Say Say


Say Say Say
är en låt av Michael Jackson och Paul McCartney. Låten är skriven av duon, och producerad av George Martin. Låten finns med på McCartneys femte solo album "Pipes of Peace" som släpptes 1983.
"Say Say Say" blev Jacksons sjunde topp-tio hit under bara ett års tid när den släpptes i oktober 1983. Låten låg etta på topplistorna i bland annat USA, och tvåa i Storbritannien.

Källa: Wikipedia


Dagens Bild


Dangerous Tour - Live In BucharestThe Way You Make Me Feel"The Way You Make Me Feel" är en låt från albumet "Bad".
Precis som Bad-singeln nådde The Way You Make Me Feel nummer 1 på Billboard-listan som en av fem singlar från samma album. I Storbritannien nådde singeln som bäst upp till nummer tre, låten nådde inte förstaplatsen i speciellt många länder men lyckades ändå ta sig upp på topp 10 på de flesta ställen.

The Way You Make Me Feel
är en kärlekshistoria om en man som är förälskad i en kvinna och beskriver hur han känner för henne, låten har blivit en av Michael Jacksons mest kända låtar.

Musikvideon till The Way You Make Me Feel finns i två versioner, en förlängd version på 8 minuter och en kortare version anpassad för musikkanalerna. I musikvideon jagar Jackson en ung kvinna runt i ett förortskvarter men får gång på gång nobben av kvinnan, Jackson stannar henne och börjar sjunga på The Way You Make Me Feel, låten avslutas med en gruppdanssekvens typisk för en Michael Jackson-video.

Kvinnan i videon spelas av Tatiana Thumbtzen som skapat tidningsrubriker då hon påstod att hon haft en väldigt passionerad romans med Michael Jackson, under en privat konsert 1988 i Madison Square Garden kysste hon Michael på scen när hon gjorde att gästframträdande under uppträdandet av The Way You Make Me Feel och har sedan dess spunnit på historien.

Källa: Wikipedia


"Jag dödade Michael Jackson"Michael Jacksons läkare Dr. Conrad Murray är beredd att erkänna att han - ofrivillligt - dödade Michael Jackson.
Åtal mot läkaren kan komma att veckas redan den här veckan. Enligt polisen har Murray i förhör erkänt att han injicerat Michael Jackson med narkosmedlet propfol. Även obduktionsrapporten har bevisat att Michael dött av akut propofolförgiftning och polisen klassificerade stjärnans död som mord, alternativt dråp.
Murray har hela tiden nekat till anklagelserna men enligt uppgifter till CNN inatt så ska doktorn nu vara redo att överlämna sig själv när åtalet blir offenligt.
TMZ:s källor uppger att åtalet kommer redan imorgon och att läkaren då kan gripas direkt om han inte ger upp.

Källa: JacksonThrill


TheMoonWalker har vunnit en AwardHar fått en award av Mjackson men det medföljer några måsten för att förtjäna den.

- Lägga in den på sin blogg.
- Länka till den jag fått den av.
- Berätta sju saker om mig själv.
- Välj sju bloggar att skicka den till.
- Länka till dessa bloggare.

Jag är en kille som lyssnar dagligen på någon av Michael Jacksons låtar, Jag är en perfektionist och vill göra t.ex. ett skolarbete så bra som möjligt, Jag gillar att skriva och rita, Jag gillar "Family Guy" och "Simpsons", Jag har varit statist i en dansk film, Jag älskar katter och jag ser fram i mot ett nytt Jackson-år!

De nominerade är (tar favoritbloggar):
1. Mjackson
2. Popkungen
3. MichaelJacksonBlogg
4. MinneavMichael
5. Inmemoryofmj
6. Mjalive
7. Kingofpopmj


Ny "We Are The World"Nu ska världsstjärnorna göra en ny version av den klassiska låten "We are the world".I centrum: svenska musikproducenten RedOne.
- Det är den största äran en musiker kan få, säger Nadir Khayat, som han egentligen heter, till AP. 
Det var i förra veckan som Quincy Jones meddelade att han planerar att göra en ny version av "We are the world".
Bland musikstjärnorna som ska medverkade finns bland andra Bono, Akon Wyclef Jean, Carlos Santana, Lady Gaga, Usher samt Toni Braxton och Jason Mraz, skriver AP.
Låtens alla Intäkter ska gå till jordbävningsoffren i Haiti.

Inspelningen ska enligt nyhetsbyrån börja i dag måndag.
Svenske musikproducenten RedOne, eller Nadir Khayat som han egentligen heter, ska arbeta med låten.
Till AP säger han:
- Det är den största äran en musiker kan få.
- Jag sa självklart ja när Quincy och Lionel Richie frågade mig om hjälp. För det handlar inte om mig, det handlar om Haiti. 

Källa: Expressen.


Grammy Awards 2010I natt på Grammy Awards kom Michaels barn Prince och Paris och tog emot ett pris och höll två fina tal om sin pappa.
Dessutom framfördes det en EarthSong-tribute med bl.a. Usher och Celine Dion.
Om ni vill se hela galan så kan ni se den i repris på Kanal 9 på Lördag (6/2) klockan 11.35-14.15.


RSS 2.0