Man in the Mirror



Översta klippet är från "Dangerous Tour - Live in Bucharest".

Man in the Mirror
är en singel från albumet Bad. Singeln nådde nummer 1 på Billboard-listan som en av 5 singlar från samma album. Låten var en stor hit i USA där låten toppade Billboardlistan i två veckor.
Man in the Mirror handlar om att förbättra världen och var en av Michael Jacksons första låtar i den stilen, låtens budskap är att om alla ändrar sig själva till det bättre så kommer jorden bli ett mycket bättre ställe. Låten är skriven av Glen Ballard och Siedah Garrett. Enligt producenten Quincy Jones skrev Garrett och Ballard låten väldigt fort, han lämnade dem i ett rum och när han kom tillbaka några minuter senare var låten så gott som färdig.

Låten var den sista låten som framträdes under varje konsert under andra halvan av "Bad Tour" såväl som "Dangerous Tour". Under sistnämnda turnè var låten förlängd varpå ett mindre crew kommer in på scenen och ställer fram saker medan Jackson dansar och gör s.k. ad-libs. Slutligen ställer han sig i en stor låda och byts där ut mot en stuntman fastän publiken luras att han just gått ut, fastän det är stuntmannen. Här tar han på sig en form av rymddräkt och skjuts sedan ut över publiken hängandes i ett snöre. Till slut anropas det i högtalaren att "Michael jackson has left the building".


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Om

Min profilbild