Invincible 10 år!

http://skivhyllan.files.wordpress.com/2010/07/invicible.jpg

Igår var det exakt 10 år sen Michael Jacksons sista album Invincible släpptes!

Bildkälla

Bortrest till 30/10

http://mjstar.co.uk/wp-content/uploads/2010/11/invincible_001.jpg

Jag är bortrest från Tisdag till Söndag och kommer därför inte kunna skriva några blogginlägg!

Vi ses snart igen!

Bildkälla

Dagens Bild

http://cdn1.iofferphoto.com/img3/item/150/756/553/michael-jackson-2-dvd-30th-anniversary-celebration-dvd-9c15c.jpg

Bildkälla

CryCry är en låt av amerikanska sångaren Michael Jackson och den andra singeln från albumet Invincible.

Cry var precis som tidigare singeln från samma album, inte vald av Michael Jackson. Istället var det Sony som såg Cry som en lämplig singel efter terroristattentaten mot World Trade Center i New York i september 2001.

Singeln som endast släpptes i Europa och Australien fick dåligt genomslag. I Storbritannien nådde den en 25:e plats och i de flesta andra länder fick den sämre placeringar. Det dåliga genomslaget berodde förmodligen på dåligt med speltid på radio och avsaknaden av en ordentlig video.

Musikvideon till Cry ses av många som Michael Jacksons sämre videor. Michael var då i konflikt med Sony och det kom att bli en musikvideo i vilken Michael Jackson inte medverkande.

I videon ses människor som håller varandras händer på olika platser, vilket ska föreställa att hela världen håller varandra i händerna. Jämfört med andra musikvideor av Michael Jackson fick denna musikvideo ganska lite speltid över hela världen.

Källa: Wikipedia

Olle Hammar - Beat ItTidigare ikväll framförde Olle Hammar låten Beat It i Idol 2011!

Dagens Bild

http://lapilgrim.narod.ru/03_michaelliz.jpg

Bildkälla

You Rock My WorldYou Rock My World var en hitlåt av amerikanska sångaren Michael Jackson. Låten var den första singel från sångarens album Invincible. Jackson själv ville hellre släppa låten Unbreakable som första singel men blev överkörd av Sony som ville ha You Rock My World eftersom det skulle bli enklare att släppa den.


Låten i sin fulla albumversion innehåller ett intro där komikern och skådespelaren Chris Tucker medverkar. Tucker medverkade senare även i musikvideon till låten.

Singeln släpptes i USA endast till radiostationerna men lyckades endast genom speltid på radio att nå en tionde plats och låten blev därmed Michael Jacksons största hit i USA sen You Are Not Alone 1995.

Musikvideon till You Rock My World är som många andra musikvideor av Michael Jackson snarare kortfilmer uppbyggda kring en handling med talade repliker. I You Rock My World syns även en hel del stora namn i filmvärlden bl.a. Kishaya Dudley, Chris Tucker, Marlon Brando & Billy Drago. I videon försöker Jackson förföra en yngre kvinna på en klubb men hamnar snart i bråk med "stamgästerna" på klubben och orsakar slutligen en brand som gör att han kan fly tillsammans med kvinnan i Chris Tuckers bil.

Musikvideon har ofta kritiserats för att vara väldigt lik musikvideon till Smooth Criminal som även den innehåller Jackson i kostym och hatt dansande i klubbmiljö, vissa likheter med videon till The Way You Make Me Feel finns också.

Låten framfördes 2001 live under Michael Jacksons två "30th Anniversary Celebration"-konserter. Usher och Chris Tucker gjorde ett gästspel mot slutet av låten.

Källa: Wikipedia

30th Anniversary Celebration

http://cdn.hellobeautiful.com/files/2009/06/04-the-jackson-5-1018071.jpg

http://www.mtv.com/news/photos/j/jackson_michael/mj_friends_062509/01_britneymichael.jpg

http://media.washtimes.com/media/image/2009/06/25/obit_jackson_020_s640x501.JPG?40935923eaa9c85698bfcfde07af7468c7b7b60a

http://img.xcitefun.net/users/2009/06/87222,xcitefun-4121-2484152424.jpg

30th Anniversary Celebration var namnet på två jubileumskonserter som ägde rum den 7 och 10 september 2001 i Madison Square Garden, New York. Det huvudsakliga syftet med konserterna var att hylla Michael Jacksons 30-åriga solokarriär, men de gav även Jackson ett tillfälle att marknadsföra sin nya skiva "Invincible". Biljetterna sålde slut på mindre än 5 timmar och drog en publik på ungefär 20.000 personer.

Världsartister hyllade popikonen Michael Jackson genom att framföra några av hans största hits genom åren. Bland dessa märktes bla: Usher, Whitney Houston, Luther Vandross, Billy Gillman, Marc Anthony, *NSYNC och Liza Minnelli. Presentatörer för galan var Samuel L. Jackson, Chris Tucker och Elizabeth Taylor.

Michael Jackson själv stod också på scenen, först med sina bröder ifrån The Jacksons med deras första gemensamma spelning på 17 år. Efter denna historiska spelning med The Jacksons tog Michael återigen publiken med storm när han framförde några gamla goda solospår. De mest noterbara numren var "The Way You Make Me Feel" där han, den första kvällen, sjöng en duett med Britney Spears, samt "You Rock My World" (ifrån den då nya plattan "Invincible") som är den enda låt som har framförts live ifrån det albumet. Slash gjorde ett litet gästinhopp till "Beat It" och gjorde en egen version av Van Halen's gitarrsolo i mitten av låten.

Källa: Wikipedia
Bildkälla: 1. 2. 3. 4.

Invincible Album Megamix


ThreatenedThreatened är den sextonde låten på albumet Invincible.

Whatever HappensWhatever Happens är den femtonde låten på albumet Invincible.

The Lost ChildrenThe Lost Children är den fjortonde låten på albumet Invincible.

CryCry är den trettonde låten på albumet Invincible.

Don't Walk AwayDon't Walk Away
är den tolfte låten på albumet Invincible.

PrivacyPrivacy är den elfte låten på albumet Invincible.

You Are My LifeYou Are My Life är den tionde låten på albumet Invincible.

Michael Forever

http://cdnstatic.expressen.se/polopoly/bilder/2011/10/08/1.2585524TS1318108335839_slot100slotWide75ArticleFull.jpg

En stjärnspäckad lördagkväll för The King of Pop.
På scen stod Michael Jacksons tre barn och tackade fansen för deras hyllningar.
- Vi är väldigt glada att vara här denna speciella kväll för att hedra vår far, sa Paris.

Scenen var formad som en gigantisk handske.
Och på scen framförde ett pärlband av världsartister låtar från Michaels långa karriär, hela vägen från glansdagarna i Jackson 5 till monsterhitarna på albumen "Thriller" och "Bad".
Ne-Yo var först ut på Cardiffs Millennium Stadium med en tolkning av "Billie Jean" och lagom mycket moonwalk. Han påtalade även vad tanken bakom hyllningsgalan var, skriver nyhetsbyrån AP.
- Det handlar inte om kontroverser. Det handlar inte om hans död. Det handlar om att fira hans liv och hans musik.

Sedan fortsatte bland andra Christina Aguilera, Smokey Robinson, Gladys Knight och Leona Lewis showen.
På plats fanns Michael Jacksons mamma Katherine, som från sin plats i publiken fick möjligheten att se barnbarnen Prince, 14, Paris, 13 och nioåriga Blanket snabbt ta scenen med storm.
Paris var då klädd i en kopia av pappa Michaels ikoniska röda jacka från musikvideon till "Thriller". Blanket, som enligt AP uppträdde väldigt blygt, bar en svart kostym, röd skjorta och svart slips, precis som hans far vid flera minnesvärda tillfällen.

- Vi är väldigt glada att vara här denna speciella kväll för att hedra vår far, sa Paris enligt AP.
TMZ.com skriver att barnen hade fått hjälp av Michael Jacksons syster La Toya med kläder och styling inför den stora kvällen i Cardiff.
Hyllningsgalan har uppmärksammats dels för de många avhoppen från inbokade artister, och dels för att Jacksons bröder Jermaine och Randy samt systern Janet inte medverkade.
Orsaken är den pågående rättegången i Los Angeles, där Michael Jacksons privata läkare Conrad Murray står åtalad för vållande till annans död efter sin möjliga inbladning i popikonens bortgång sommaren 2009.
Innan showen började på lördagens sa Marlon Jackson till AP att han respekterade sina syskons beslut att inte närvara:
- Alla sörjer vi på olika sätt. Vi vill fira de positiva sidorna i hans liv, de positiva sakerna som han gjorde.

Källa: Expressen
Bildkälla

2000 Watts2000 Watts är den nionde låten på albumet Invincible.

SpeechlessSpeechless är den åttonde låten på albumet Invincible.

Dagens Bild

http://www.nypost.com/rw/nypost/2009/06/25/pagesix/photos_galleries/G3336_photo55.jpg

Bildkälla

Nytt Jackson-album!

http://www.legendarymichaeljackson.nl/wp-content/uploads/2011/10/Immortal-CD-111003.jpg

Cirque du Soleils hyllningsshow "Michael Jackson: The Immortal World Tour" hade premiär den andra oktober och nu avslöjar skivbolaget Epic Records att showen kommer släppas som album. Den 21 november ges musikalskivan "Immortal" ut i två versioner, en standard och en deluxe-utgåva.

På "Immortal" tolkas mer än 40 av Michael Jacksons största hits på ett nytt sätt. Kevin Antunes, ansvarig för albumet, har tillbringat ett år med att försöka skapa nya ljudlandskap i Jacksons musik utan att förstöra de redan befintliga egenskaperna.

– Detta projekt är skapat med stor respekt för Michaels musik, hans familj och de många miljontals fans världen över, säger Kevin Antunes.

"Immortal" innehåller nya versioner av gamla låtar, olika mash-ups och nya bilder som aldrig har publicerats tidigare.

Cirque du Soleil är en stor grupp av gatuartister, de är kända för sina stora shower med konstnärlig underhållning. De har 5 000 anställda, inklusive 1 400 konstnärer från mer än 50 olika länder. Just nu turnerar de med "Michael Jackson: The Immortal World Tour" i USA fram till juni 2012.

Källa: Gaffa.se
Bildkälla

ButterfliesButterflies är den sjunde låten på albumet Invincible.

You Rock My WorldYou Rock My World är den sjätte låten på albumet Invincible.

Heaven Can WaitHeaven Can Wait är den femte låten på albumet Invincible.

Break Of DawnBreak Of Dawn är den fjärde låten på albumet Invincible.

InvincibleInvincible är den tredje låten på albumet Invincible.

HeartbreakerHeartbreaker är den andra låten på albumet Invincible.

Dagens Bild

http://s3.media.squarespace.com/production/494013/9064648/_cWMdDTgavyI/SlOnPWRU4JI/AAAAAAAAAlM/Q1_b-ORZJl0/s400/michael-jackson41.jpg

Bildkälla

UnbreakableUnbreakable är den första låten på albumet Invincible.

Invincible-albumsignering

 

Den 7 november 2001 signerade Michael skivor på Virgin Mega Store i New York för att promota albumet "Invincible".


RSS 2.0