Fansen kräver att dokumentären stoppasPå tisdag sänder SVT den hårt kritiserade dokumentären om Michael Jackson och hans läkare.
Fansen kräver att filmen stoppas, eftersom de anser att det är oetiskt att låta läkaren uttala sig när han är dömd för vållande till annans död.
- Jag tycker att det är osmakligt, säger Laila Kovanen, som är ett av de upprörda fansen.

I dokumentären "Michael Jackson och doktor Murray – en farlig relation", berättar läkaren själv om sin relation till popstjärnan och redogör för dagen då han dog.
Fansen är upprörda över att Murray, som mot sitt nekande dömts för vållande till annans död, får uttala sig i dokumentären – trots att han valde att tiga under rättegången.
– SVT låter en man, nu dömd för vållande till Michael Jacksons död, berätta om sina upplevelser om vad som hände dagen då han hade ihjäl honom. Jag tycker inte att han har rätt att ge sin version efter att ha blivit dömd.
Efter att ha läst hela beskrivningen om dokumentären, så tycker hon att det är förbryllande och smaklöst att SVT väljer att visa den.
– Murray har haft sin möjlighet att berätta och valt att inte utnyttja den. Juryn har bedömt Murrays förklaringar i bevisen i rättegången och kommit fram till att inte tro på dem. Jag är äcklad av att Murray nu ska tjäna pengar på att berätta smaskiga detaljer från förhållandet doktor - patient.

SVT:s Tittarservice har fått 50–60 mejl från upprörda tittare som kräver att man stoppar programmet.
– Alla är nästan likadana, de verkar vara fabricerade efter någon mall. De vill inte att en fälld mördare ska få säga något. De vill att vi ska hedra Michael Jackson i stället, säger Hasse Arnbom på Tittarservice.
SVT väljer ändå att sända dokumentären, eftersom man menar att den "ger en exklusiv inblick i något som många vill veta mer om".
– Den här doktorn har inte pratat med någon annan under senaste två–tre åren. Därför anser vi att det är exklusivt och att vi ska visa det. Han har inte varit med och påverkat slutredigeringen, säger Hasse Arnbom.

Får läkaren stå oemotsagd i programmet?
– Jag har ännu inte sett den sista versionen. Men åklagaren och fansen är med i programmet, säger Mikael Österby, programansvarig på SVT.

På onsdagen skickade Jacksons testamentsexekutörer John Branca och John McClainett ett brev till de amerikanska tv-kanalerna NBC and MSNBC, där de ifrågasätter det etiska med att ge Murray en plattform för att uttala sig om popstjärnan – särskilt med tanke på att han vägrade att vittna i rätten.
MSNBC planerar att sända dokumentären på fredag.
Nu går Michael Jacksons bror Jermaine Jackson till angrepp mot dokumentären och Conrad Murray.
– Han är en fegis. Han är en lögnare. Han stod inte upp i rätten. Det här måste ha att göra med pengar. Han måste ha fått bra betalt, säger han till CNN och fortsätter:
– Tolv jurymedlemmar fann honom enhälligt skyldig. Vad än han säger är irrelevant. Vi vill gå vidare och fokusera på den underbara personen Michael var.

Källa: Expressen
Bildkälla

Kommentarer
Postat av: Hanna

Jag såg dokumentären och jag säger...aldrig igen!! Den läkaren... han säger så kränkande saker om Michael, och han fick säkert bra betalt för att ha ställt upp i programmet. Det är enbart om pengar. Jag blir så ledsen..Ingen ska behöva se den, dom beskriver Michael från en sida som om han är helt sjuk..åh blir så arg!Suberbra blogg!!

2011-11-19 @ 16:59:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Om

Min profilbild