The making of "Michael"Det här en video om hur dom gjorde Michael-albumet som kom ut i December 2010.
50 Cent, Neff-U, Akon, Teddy Riley, Frank Cascio och Lenny Kravitz berättar om hur det var att arbeta Michael och deras minnen av han.

Jackson´s manager Frank Dileo skickad till sjukhus

http://4.bp.blogspot.com/_nF75lmwLdt8/SkT6-puXGSI/AAAAAAAAAVk/AI2APuc_554/s400/FrankDileo.jpg

Michael Jacksons tidigare manager Frank Dileo är i Los Angeles på sjukhus och kämpar för sitt liv efter att ha genomgått hjärtkirurgi och därefter upplevt komplikationer. Läget är i skrivande stund osäkert.

Källa: JacksonThrill

Happy Birthday TheMoonWalkerIdag fyller jag år, så lämna gärna gratulationer på detta inlägg! :D


"Behind The Mask"-projektet→ Klicka här för att lämna ditt bidrag till musikvideon!

Nu kan alla som är intresserade vara med och lämna sitt bidrag till Michael Jacksons nya musikvideo till ”Behind the mask”. Musikvideon regisseras av Dennis Liu och färdigställs av Radical Media, samma mediabyrå som gjorde Arcade Fire’s omtalade video till ”The wilderness downtown”. Deltagarna kommer själva få välja om de vill spela rollen som stjärnan, publik eller bidra med bakgrundsbilder. Målet är att samla material från alla världens hörn och på ett kreativt och nytänkande sätt låta så många människor som möjligt vara med i en och samma musikvideo. För att få alla att jobba mot samma mål finns det riktlinjer för var och en av rollerna, men finns det egna idéer på hur videon skulle kunna bli bättre uppmanar skaparna att även skicka in dessa bidrag. När alla klipp är inskickade kommer de bästa vävas samman till ännu en historisk Michael Jackson-video där alla roller spelas av fans. Det slutgiltiga resultatet avslöjas i början på april.

“Behind the mask” finns med på albumet Michael – en unik samling låtar som släpptes i december förra året och såldes i över 3 miljoner exemplar världen över, vilket gör den till ett av de bäst säljande albumen under 2010. Något som bekräftar hur stor betydelse Michael Jackson har som förebild och global ikon.

Källa: MichaelJackson och Popkungen

Michael

http://igualquetu.com/wp-content/uploads/2010/11/michael_album_cover_dec_2010.jpg

Michael
är ett postumt musikalbum med Michael Jackson som släpptes den 10 december 2010, nästan ett och halvt år efter hans bortgång. Albumet består av både nyskrivet och äldre material.

Hold My Hand
Hollywood Tonight
Keep Your Head Up
(I Like) The Way You Love Me
Monster (feat. 50 Cent)
Best Of Joy
Breaking News
(I Can´t Make It) Another Day (feat. Lenny Kravitz)
Behind The Mask
Much Too Soon


Lyssna på albumet på Spotify!


Betyg: 3/5

Michael sjöng inte "She´s Out Of My Life" i THIS IS ITI december förra året lade JacksonThrill upp ett ljudklipp där dom hävdade att det var Michael som sjöng låten "She´s Out Of My Life" från This Is It-repetitionerna.
Men sanningen är att det är Marcus Joseph, en imitatör som låter nästan som Michael, som sjöng låten på en repetition i sin egna hyllningshow till MJ.

Videon med Marcus Joseph kan ni se ovanför denna text.

Dagens Bild


Best Of Joy - Piano CoverHär kommer en fantastisk pianocover på Michaels låt "Best Of Joy" från albumet Michael.

Jackson blir staty på Falhams arena

http://www.free-press-release.com/members/members_pic/200907/img/1246645446.jpg

Premier league-laget Fulham meddelade på onsdagen (16 mars) att klubbens arena Craven Cottage snart kommer att husera en staty av Michael Jackson. "The king of pop" var god vän med Mohamed Al Fayed, fotbollsklubbens ägare.

- Michael Jackson var, och kommer för evigt att vara, speciell. Jag hoppas att Fulhams supportrar kommer att uppskatta att se världens bästa artist bland dem – de bästa supportrarna i världen, säger Al Fayed till Fulhams hemsida.

Källa: Expressen

Earth Hour 2011Earth Hour är en internationell kampanj som ber hushåll och företag att under en timme släcka sina lampor och stänga av sina icke-nödvändiga elektriska apparater för att uppmärksamma frågan om att minska energiutnyttjandet för att minska utsläppet av växthusgaser. Miljontals människor världen över släcker ljuset under en timme i världens största manifestation för klimatet.

Genom en enkel handling – att släcka ljuset under en timme – visar du ditt stöd för klimatet och uppmanar samtidigt världens makthavare att agera i klimatfrågan. Lördagen den 26 mars 2011 klockan 20.30 släcker vi här i Sverige i hopp om en ljusare framtid för allt levande. Delta i Earth Hour, var en del av lösningen!

All In Your Name - Snippet


Här kommer en snutt från den outgivna låten "All In Your Name" som Michael och Barry Gibb spelade in år 2002.
Inom en snar framtid kommer Barry Gibb släppa ett antal outgivna låtar inklusive denna på en skiva.
Jag längtar redan efter att jag har hört detta! ;)

Elizabeth Taylor begravdes i Forest Lawn

 

Bara 36 timmar efter att beskedet om Elizabeth Taylors död nådde oss samlades familj och nära vänner till hennes begravning.

 

Torsdagens ceremoni besöktes av den närmsta kretsen kring Taylor, bland andra hennes barn och tio barnbarn, enligt KTLA.

 

Filmstjärnan, som nådde 79 års ålder, begravdes på på kyrkogården Forest Lawn i Glendale utanför Los Angeles. På samma kyrkogård finns filmstjärnor som Clark Gable och Jean Harlow. Det är även här som Taylors nära vän Michael Jackson ligger begravd.

 

En lång rad svarta limousiner rullade in genom kyrkogårdens grindar, vilket kunde beskådas genom en direktsänd tv-sändning.

 

Att begravningen sker så nära inpå hennes död ska, enligt People, bero på att hon konverterat till judendomen, och att det enligt tron ska ske en begravning så snart som möjligt efter döden.

 

Fotografer och medier hölls på betryggande avstånd från ceremonin och de sörjande var skymda av vita tält när de klev ur sina bilar.

En större och mer öppen ceremoni väntas ske inom en snar framtid.

 

Elizabeth Taylor avled under onsdagen efter att ha drabbats av upprepad hjärtsvikt och hon hade länge lidit av kronisk lungsjukdom. Hennes barn vakade vid hennes sida när hon somnade in.

 

Källa: Aftonbladet


Jermaine Jackson släpper bok om Michael

http://popkungen.blogg.se/images/2011/jj20front20cover-as222_138415910.jpg

Michael Jackson's bror Jermaine Jackson ska släppa en bok om sin bror Michael, som ska kallas You are not alone: Michael: Through a Brother's eyes.

I berättelsen av broderskap, skriver Jermaine om en trogen och kärleksfull bild, tar fansen närmare till det invecklade hjärtat, sinne och själ av The King of Pop. Det är en öppen men sofistikerad bok om människan, inte legenden, med avslöjande inblickar med inga begränsningar. Den är skriven som en komplett förståelse av Michael.

Jermaine Jackson sade "Vi vill inte ha Michael's liv - eller död - ska vara en evig gåta. Detta är så sant som vi vet att det är. Jag har läst så mycket om vad människor tror veta om Michael, men det här är om vad som verkligen hände. Jag hoppas att det blir lättare att förstå min brors värld. Genom att sitta ned och dela minnen, så hoppas jag att hans miljontals fans kommer se honom på nytt, och att de som inte har varit så godhjärtade kommer finna plats för mer medkänsla. Alla har sagt allt sitt om Michael och oss. De kan inte säga mera. Nu är det vår tur.  Ingen av oss önskar att rättegången med Dr. Murray om Michael's död kommer ha det sista ordet om hur vi minns honom. Vi kan inte hämta tillbaka vår bror, men vi kan garantera att hans liv aldrig blir glömt, i en bok som hyllar hans liv - och säga saker han aldrig fick chansen att säga."

Källa: HarperCollins.

Freddie Mercurys och Michaels låtar släppsDe spelades in för nästan 30 år sedan.
Nu får världen äntligen höra de tre låtar som blev resultatet av Freddie Mercurys och Michael Jacksons samarbete.

En av de tre låtarna var en demo inför Michael Jacksons samarbete med Rolling Stones-sångaren Mick Jagger – låten "State of Shock" som släpptes 1984.
De två andra låtarna heter "Victory" och "There must be more to life than this", rapporterar brittiska NME.
Det är ännu oklart exakt när låtarna kommer släppas – men att det kommer ske råder det ingen tvekan om.

– Vi jobbar just nu med några tidigare osläppta låtar som Freddie gjorde tillsammans med Michael under tidigt 80-tal. Jag får inte säga så mycket om saken, men låtarna är fantastiska, säger Queens-trummisen Roger Taylor.
"State of shock" (alltså versionen med Mercury och Jackson) och "Victory" skulle ha släppts redan 2002 men releasen stoppades, skriver NME.
Alla tre låtarna spelades in 1983.

Källa: Aftonbladet.


Hollywood TonightHär är den officiella musikvideon till låten "Hollywood Tonight"!
Det är en annan version av låten som ni hör i videon och personligen gillar jag album-versionen bättre, men annars tycker jag att den här musikvideon är en bra hyllning till Michael.

Elizabeth I Love You1997 när Elizabeth Taylor fyllde 65 år sjöng Michael en sång tillgänglad henne, "Elizabeth I Love You".
Jag har sett detta framträdande innan och det är enligt mig en av Michaels bästa någonsin (speciellt slutet på sången).

Vila i frid, Elizabeth Taylor.

Elizabeth Taylor är död

http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2009/6/26/1246051801311/Michael-Jackson-Elizabeth-001.jpg

Enligt amerikanska nyhetskanalen ABC och Jacksonthrill.se har Elizabeth Taylor avlidit idag 79 år gammal.
Det är förstås mycket tragiskt och det som är konstigt är att jag faktiskt tänkte på henne igår och var inne på olika hemsidor som handlade om henne.
Ni som inte vet vem Elizabeth är så var hon en av Michaels närmaste vänner när han levde.

Må du vila i frid.

RSS 2.0